Profielfoto Berlijn
Portret Ann-2

Met Portretfotografie Brugge haalt u niet één, maar wel twee fotografen in huis* ! Vincent & Ann zijn beide geschoolde fotografen en vullen elkaar prachtig aan tijdens de fotoshoots. Terwijl Vincent zich concentreert op de technische aspecten en de compositie, treedt Ann op als “second shooter” en neemt zij de regie voor haar rekening. Met een beroep in de sociale sector (begeleidster in kinderopvang) en een actieve rol in diverse verenigingen weet ze als geen ander hoe ze met mensen en specifiek kinderen kan omgaan en weet ze mensen goed aan te sturen tijdens een shoot. Dit zorgt voor heel wat diverse beelden. Terwijl Vincent zich toelegt op de nabewerking is Ann dan weer heel sterk in zwart/wit interpretaties van de gemaakte beelden. Er staat dus een sterk team voor u klaar ! 

Vincent

vincent@portretfotografie-brugge.be
 

iPhonography

Vincent zijn interesse voor fotografie is vanaf 2014 gestart binnen de tak van de smartphone-fotografie (of iPhonography zoals het door sommigen wel eens genoemd wordt). Dit is een activiteit die door velen smalend gelijkgesteld wordt aan “selfies schieten”, maar eigenlijk is het veel meer dan dat.
Zo zijn dingen als “de wereld rondom jou echt ZIEN” en “compositorisch nadenken” niet anders dan in de “echte” (lees : DSLR) fotografie.
Toch moest hij al snel ervaren dat deze smartphone-fotografie een aantal technische beperkingen in zich heeft. En bijgevolg maakte hij in 2015 al de overstap naar de DSLR-fotografie.

Overstap naar DSLR

Als Vincent iets doet, probeert hij het ook goed te doen. Vandaar dat hij in september 2015 startte met de opleiding tot fotograaf. Eerst in het CVO in Kortrijk en later aan het SNT in Brugge. Daar volgt hij nog steeds met veel plezier les.
Eén van de modules binnen deze opleiding is “analyse en oriëntering”. Zoals het laatste woord het zelf zegt : je maakt er kennis met verschillende stromingen en takken binnen de fotografie. Op die manier kwam hij voor het eerst in contact met de portretfotografie. hij merkte meteen dat dit zijn ding is. 

Tentoonstellingen

2016 – Photo View XL (Kortrijk – BE)

 

Ann

ann@portretfotografie-brugge.be


Van jongs af aan

Toen Ann op haar 16 jarige leeftijd de keuze kreeg tussen een lederen jas en een analoog Pentax fototoestel als geschenk, moest ze niet lang twijfelen : ze ging voor het Pentax fototoestel en raakte zo van jongs af aan in de ban van de fotografie.

Reizen

Tijdens haar vele reizen in binnen- en buitenland maakte ze mooie fotoreportages die door menig familielid gesmaakt werden.

Overstap naar DSLR

In 2014 besloot Ann een volgende stap in de wereld van de fotografie te zetten door het volgen van lessen. Naast de basismodules volgde ze al diverse specialisaties zoals Mens & Portret, Groeps- en familieportret, Zwart/Wit, Actie en Beweging, Flits- en lichttechnieken,…

Ervaring

Intussen hebben Ann & Vincent al heel wat fotosessies achter de rug in deze boeiende wereld van de portretfotografie. Een selectie uit hun portfolio van portret- landschaps-, dieren- en bedrijfsfotografie kun je op deze website vinden.

* Hoewel we beiden op nagenoeg alle shoots aanwezig zijn, kan dit niet 100 % gegarandeerd worden. We garanderen uiteraard wel dat minstens één van ons beiden de shoot uitvoert.

Follow by Email
Facebook
Instagram