iPhonography

Mijn interesse voor fotografie is vanaf 2014 gestart binnen de tak van de smartphone-fotografie (of iPhonography zoals het door sommigen wel eens genoemd wordt). Dit is een activiteit die door velen smalend gelijkgesteld wordt aan “selfies schieten”, maar eigenlijk is het veel meer dan dat.
Zo zijn dingen als “de wereld rondom jou echt ZIEN” en “compositorisch nadenken” niet anders dan in de “echte” (lees : DSLR) fotografie.
Toch moest ik al snel ervaren dat deze smartphone-fotografie een aantal technische beperkingen in zich heeft. En bijgevolg maakte ik in 2015 al de overstap naar de DSLR-fotografie.

Overstap naar DSLR

Als ik iets doe, probeer ik het ook goed te doen. Vandaar dat ik in september 2015 startte met de opleiding tot fotograaf. Eerst in het CVO in Kortrijk en later aan het SNT in Brugge. Daar volg ik nog steeds met veel plezier les.
Eén van de modules binnen deze opleiding is “analyse en oriëntering”. Zoals het laatste woord het zelf zegt : je maakt er kennis met verschillende stromingen en takken binnen de fotografie. Op die manier kwam ik voor het eerst in contact met de portretfotografie. Ik merkte meteen dat dit mijn ding is. 

Ervaring

Intussen heb ik al heel wat fotosessies achter de rug in deze boeiende wereld van de portretfotografie. Een selectie uit mijn portfolio van portret-, landschaps-, dieren- en bedrijfsfotografie kunt u op deze website vinden.

Tentoonstellingen

2016 – Photo View XL (Kortrijk – BE)