Model zoekt fotograaf België

Beginnende modellen

Je bent één van die vele meisjes die aan een modellencarrière denken, maar hoe begin je daar aan? Hoe zet je je eerste stappen in deze toch wel harde wereld. Het sleutelwoord is portfolio. Je moet zo snel mogelijk een mooie portfolio opbouwen met schitterende foto's. Daarom is het noodzakelijk om een fotoshoot te organiseren met één van de fotografen waar je je vertrouwen in stelt. Bekijk even onze portfolio met shoots in de studio, shoots in Brugge of shoots op andere locaties.

Modellenbureau

Je kunt je ook tot een modellenbureau wenden, maar het eerste wat men je daar zal vragen is,... je portfolio. Je moet dus het beste beeldmateriaal bij mekaar sprokkelen, maar er eveneens op letten dat het gaat om nieuwe foto's. De fotografie moet van de bovenste plank zijn en vooral expressie uitstralen.

Nieuwe samenwerkingen

Om een dergelijke portfolio te kunnen opbouwen, ga je het best een aantal nieuwe samenwerkingen aan met andere fotografen dan dewelke je al mee gewerkt hebt. Dit zorgt voor een grotere diversiteit in je portfolio ontstaat gezien de manier waarop elke individuele fotograaf werkt.

Portretfotografie Brugge

Tijdens een fotoshoot met Portretfotografie Brugge haal je niet één, maar meteen twee fotografen in huis. Vincent en Ann doen de shoot samen, maar fotograferen toch elk op een eigen manier waardoor de diversiteit aan foto's nog groter wordt. Dit zal je modellenwerk zeker ten goede komen.

Rechtmatige gebruiker

Je moet er zeker voor zorgen dat je de rechtmatige gebruiker van de foto's bent. Werk daarom altijd met een contract. Wij van Portretfotografie Brugge doen dit bij elke fotoshoot, omdat bepaald wordt wie wat met de foto's mag doen.

Advertenties

Let ook op met advertenties en oproepen op sociale media. Soms zitten er heel goede fotografen tussen die op zoek zijn naar een model, maar in vele andere gevallen gaat het om er onervaren fotografen die niet goed weten hoe een shoot te organiseren.

Oproep

Je kunt eveneens een oproep doen op je facebookpagina of andere sociale media maar hou er rekening mee dat elk soort fotograaf hierop kan reageren. Dan is er de uitdaging van het kaf van het koren te scheiden. Ga vooral niet zomaar met iemand in zee. Het gebeurt al te vaak dat modellen niet het soort foto's verkrijgen dat ze effectief kunnen gebruiken.

Ervaring

Geef jezelf ook de tijd om ervaring op te doen. Ga opzoek naar een nieuwe manier van poseren. Vraag vrienden en familie hun idee over wat je doet en waar je staat. Ga onderlinge samenwerkingen met andere modellen want je kunt van elkaar leren. Heb interesse in wat je doet!

Rate this page

Op de hoogte blijven?

Abonneer op onze nieuwsbrief