Kostprijs fotograaf

Professionele fotograaf

U bent op zoek naar een professionele fotograaf? Uiteraard speelt naast zijn of haar fotografisch werk het kostenplaatje ook een grote rol. Surf naar onze pagina prijzen om de exacte informatie te vinden.

Potretfotograaf

Voor uw fotoreportage of shoot wil u natuurlijk een gespecialiseerde portretfotograaf die de kneepjes van het vak kent. Het moet iemand zijn die in de reportage de sfeer en het gebeuren goed kan vastleggen. Maar dan komt al snel de vraag : hoeveel kost een dergelijke reportage, hoeveel kan een vakman hiervoor aanrekenen ?

Portretfotografie Brugge

Vincent & Ann van Portretfotografie Brugge voeren samen de fotoshoots uit. Dit zorgt voor een nog grotere variatie in de foto's. Ze zorgen samen voor de nodige voorbereiding en bespreken met u de kledingstijl, de locatie of een shoot in de studio en andere specifieke elementen die kunnen bijdragen aan het welslagen van de shoot.

Elementen van de prijs van een professionele fotograaf

Vaak wordt gedacht dat fotografie een zaak is van op het knopje drukken. Maar er zijn zo veel meer elementen die de prijs van een professionele fotograaf bepalen. Zo is er niet enkel de voorbereiding en de shoot zelf, maar ook de nabewerking die heel wat tijd in beslag neemt. De geleverde foto's worden één voor één bewerkt in Lightroom en Photoshop. Er is uiteraard de licentie voor deze software, materiaalkosten, kosten voor de website en andere promotie, af en toe eens een workshop om de kennis te vergroten en ook de belastingen die wij betalen.

Praktisch

Als professionele fotograaf vragen wij een voorschot op het moment van de reservering. Het betaalde voorschot wordt uiteraard verrekend in de eindafrekening. We sturen u eveneens een overeenkomst waarin zaken als auteursrechten en concrete afspraken opgesomd worden. Alle elementen worden samen op een rijtje gezet zodat u zich op de grote dag geen zorgen hoeft te maken. We ontmoeten elkaar in de studio of op de afgesproken locatie en fotograferen er volop. We kijken daarbij niet op ons uurwerk zodat een shoot van een uur vaak wat uitloopt (tenzij u nog andere zaken op het programma heeft staan).

Nadat we alles hebben gefotografeerd, maken we een selectie van de foto's. We gaan die foto's digitaal nabewerken. Die bewerkte foto's worden dan gepresenteerd in een online galerij waarvan u de link ontvangt. De foto's zijn voorzien van een watermerk. Hoeveel tijd we nodig hebben voor deze nabewerking van uw fotoreportage hangt af van verschillende factoren. Maar u mag zo'n drie weken rekenen.

Tenslotte krijgt u de foto's digitaal doorgestuurd in hoge resolutie via een e mail met een WeTransfer link. Uiteraard is het ook mogelijk om de foto's te laten afdrukken. Daarbij kunt u kiezen voor elke mogelijke afwerking. Ook een album behoort tot de mogelijkheden.

Familie portret of gewoon een fotoreportage voor uzelf

Wil u een familie portret of gewoon een fotogreportage voor uzelf, doe altijd een beroep op een professionele fotograaf. In de streek zijn heel wat lokale fotografen die u kunnen helpen. Heel wat van deze fotografen zijn gespecialiseerd in huwelijksfotografie. Dit doen we met Portretfotografie Brugge niet. Onze specialiteit is pure portretfotografie. Een fotoshoot met Portretfotografie is altijd een belevenis. Met een professional weet u altijd op voorhand waar u aan toe bent. U ontvangt steeds de beelden in een resolutie die u zullen toelaten er later een wanddecoratie van te maken. Ideaal als cadeau. Zo heeft u en hebben uw dierbaren een blijvende herinnering aan de dag van de shoot.

Rate this page

Op de hoogte blijven?

Abonneer op onze nieuwsbrief